Annons
Nyheter

Massfirande av bröllop efter pandemin

Runt 500 par vars bröllop drabbats av pandemin samlades vid ett evenemang i New York i söndags för att fira sina äktenskap.
USA • Publicerad 11 juli 2022
Firandet hölls under en klarblå himmel i kulturcentrumet Lincoln Center i New York.
Firandet hölls under en klarblå himmel i kulturcentrumet Lincoln Center i New York.Foto: Julia Nikhinson/AP/TT
Evenemanget ordnades för de vars bröllop påverkats av pandemin, men alla var välkomna.
Evenemanget ordnades för de vars bröllop påverkats av pandemin, men alla var välkomna.Foto: Julia Nikhinson/AP/TT

Med blomkransar på sina huvuden deltog paren, många av dem redan gifta, i en symbolisk ceremoni som hölls under bar himmel av en imam, en rabbin och en pastor.

Bland paren fanns Erica Hackman och maken Richard. De gifte sig 2020 på ett hustak med bara de närmsta familjemedlemmarna närvarande.

Annons

– Alla bar munskydd, sade Erica Hackman.

– Det var ett väldigt litet bröllop, så nu känns det här som en riktigt stor grej att komma och fira med andra människor som gick igenom samma sak, sade Richard Hackman.

Anne-Marie Colon gick runt bland paren med ett foto av hennes fästman Louis Steven, som i april 2020 avled i covid-19.

– Veckan som han gick bort var det meningen att vi skulle vara i Aruba och gifta oss. Så jag tänkte att det skulle vara ett fint firande för det liv vi hade i elva år, att komma hit i dag, sade hon.

Även om evenemanget ordnades för dem vars bröllop påverkats av pandemin var alla välkomna. Wonderful Lloyd-Kline gifte sig med sin fru Anisa 2008 i Toronto, och var glad att "ha en dag som bara firar kärleken".

– Vi är ett samkönat par, det är väldigt viktigt för oss att komma ut och fira och visa upp oss här offentligt så mycket vi kan, sade hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons