Annons
Nyheter

Många med långtidscovid känner sig misstrodda

Coronaviruset • Publicerad 8 februari 2021
Covidprovtagning. Arkivbild.
Covidprovtagning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Många som har varit sjuka i covid-19 en längre tid uppger att de känner sig misstrodda av vården, säger Svenska covidföreningen till Sveriges Radio Ekot. Flera menar också att vården har förringat deras symptom och att det finns de som har fått en felaktig psykisk diagnos.

– Vi har medlemmar som får allt från psykiska diagnoser i journalen till att de skickas till psykolog eller psykiatriker, säger Åsa Kristoferson Hedlund, ordförande i Svenska covidföreningen, till radion.

Annons

Socialstyrelsen, som bekräftar bilden men inte vet hur många personer som det rör sig om, utreder nu den här gruppen av patienter.

– Jag tror att det kan ha blivit så i några, eller många fall till och med, när man inte kände till sjukdomen bättre. Men jag tror också att alla därute har gjort sitt bästa i att utifrån den begränsade kunskap som fanns faktiskt ta hand om patienterna, säger Thomas Lindén vid Socialstyrelsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons