Annons
Nyheter

Man sköt mot bil – barn nära träffas

En åktur för att köpa glass blev till en skräckfärd när skott avlossades mot bilen. Nu misstänks en person för mordförsök. Enligt åklagaren tros dådet vara helt slumpmässigt.
Brott • Publicerad 1 augusti 2023
En man sköts i benet i samband med en polisinsats i Västerbotten på måndagen. Arkivbild.
En man sköts i benet i samband med en polisinsats i Västerbotten på måndagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern, sköts i benet under polisinsatsen och fördes till sjukhus på måndagen. Han har ännu inte kunnat höras av polisen.

Mannen misstänks för mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan efter händelsen som inträffade vid 14-tiden. Polisen larmades då till orten norr om Umeå efter att en person avlossat ett vapen mot en bil.

Annons

Enligt Västerbottens-Kuriren färdades en pappa och hans son i bilen för att köpa glass. För tidningen berättar pappan om skräckfärden.

– Jag tänkte, det här händer ju inte. Vi måste bara fort som fasen bort härifrån, säger han bland annat.

Två skott träffade bilen varav det första i efterhand konstaterats passera centimeter från sonens huvud.

Enligt åklagaren finns inga kända kopplingar mellan brottsoffren och den misstänkte gärningsmannen som inte är känd av polisen sedan tidigare. I stället tyder omständigheterna på en isolerad händelse kopplat till psykisk ohälsa.

– Teorin är att det hade kunnat hända vem som helst. Så snart man har kunnat hålla ett förhör med den misstänkte får man ta ställning till hur man går vidare, säger åklagaren Andreas Nyberg till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons