Annons
Nyheter

Man knivskars till döds i Göteborg

En ung man dödades och två unga kvinnor skadades i ett knivdrama på Marklandsgatan i stadsdelen Högsbo i Göteborg på torsdagskvällen. Tre män har gripits.
Nyheter • Publicerad 11 juli 2008
Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Polisen fick larmet klockan 21.20. Mannen hade huggits ned på öppen gata nära hållplatsen Marklandsgatan, en viktig knutpunkt för spårvagnstrafiken i Göteborg. Många blev således vittnen till dramat.

Enligt SOS Alarm ska människor som hörde av sig berättat om skottlossning.

Annons

– Vi vet ännu inte om skott har avlossats men vi har säkrat ett skjutvapen på platsen och en kniv. Mannen knivskars till döds, säger Anders Oxelbrand, befäl på polisens länskommunikationscentral i Göteborg, till TT.

Flera polispatruller skickades till Marklandsgatan, bland annat den tungt beväpnade piketpolisen.

Vittnen hade sett en person eller möjligen flera som hade tagit sin tillflykt till ett hus som ligger mycket nära brottsplatsen. Sedan huset omringats gick styrkan in, 40 minuter efter larmet.

Två män greps i nära anslutning till brottsplatsen, enligt Anders Oxelbrand.

– Vi har sammanlagt tre gripna som är misstänkta för inblandning. Vi har också åtta personer som ska förhöras som vittnen.

Enligt Oxelbrand ska de kvinnor som togs till Sahlgrenska sjukhuset i ambulans klarat sig med lindriga skador.

Vad som ligger bakom knivbråket var sent på torsdagskvällen fortfarande oklart.

Bertil Åkesson

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons