Annons
Nyheter

Man hittades livlös i arresten

Brott • Publicerad 1 september 2020
En man som omhändertagits på grund av berusning hittades livlös i polisens arrest i Kalmar. Arkivbild.
En man som omhändertagits på grund av berusning hittades livlös i polisens arrest i Kalmar. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

En man i 50-årsåldern hittades livlös i polisens arrest i Kalmar under natten till tisdag, och dog senare på sjukhus. Mannen var omhändertagen på grund av berusning.

– Vår arrestpersonal larmar ambulans och påbörjar återupplivningsförsök. Han förs till sjukhus men hans liv gick inte att rädda, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Annons

Det är oklart hur länge mannen vistades i arresten innan han hittades livlös. En anmälan har nu upprättats och händelsen kommer att utredas av åklagare.

– Dödsorsak får utredningen visa. Det här kommer att utredas av en åklagare vid avdelningen för särskilda utredningar, som alltid när någon skadas eller avlider i polisens förvar, eller som i det här fallet anträffas livlös och senare avlider på sjukhus, säger Modin.

Anhöriga är underrättade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons