Annons
Nyheter

Man hittad skottskadad nära skola

En man i 20-årsåldern har hittats skottskadad vid en skola i Eskilstuna.
Kommunen har tagit beslut om att hålla elever i området inomhus.
Brott • Publicerad 14 oktober 2021
Kommunen har fattat beslut om att hålla barn och elever inomhus efter skottlossningen i närheten av en skola.
Kommunen har fattat beslut om att hålla barn och elever inomhus efter skottlossningen i närheten av en skola.Foto: Pontus Stenberg/TT

Polisen larmades till stadsdelen Fröslunda efter att flera personer larmat om skott strax före klockan 15. Där hittades en skadad man liggande på marken i anslutning till Fröslundaskolan.

– Den skadade är en vuxen man, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Akut operation

Annons

Händelsen utreds som mordförsök. Efter undersökningar på platsen kan polisen bekräfta att mannen är skjuten. Enligt polisen har han opererats akut på sjukhuset.

Enligt Thomas Agnevik kan elever på skolan ha bevittnat händelsen.

– Det har varit fönster ut mot den här platsen och så. Men jag har inga detaljer om det, säger han.

Ingen person har gripits.

– Vi håller förhör med personer som har sett eller hört händelsen. Vi har spärrat av för den kriminaltekniska undersökningen och vi spanar efter misstänkta personer, säger Thomas Agnevik.

Barn hålls inomhus

Eskilstuna kommun har beslutat att tills vidare hålla barn och elever på skolor och förskolor i Fröslunda inomhus med anledning av skottlossningen. Det gäller Fröslundaskolan, Alvägens förskola, Fröslundavägens förskola och Tallåsens förskola.

Enligt grundskolechef Hans Ringström skedde skottlossningen inte på skolområdet men nära Fröslundaskolan och Alvägens förskola.

– Jag ser jätteallvarligt på händelsen. Vi följer polisens rekommendationer. Det går rakt in i hjärtat att det blivit så här i samhället. Att skjutningar och våld som tidigare skedde i kriminella miljöer helt plötsligt har flyttat ut i det publika. Det är en mycket skrämmande utveckling, säger han till TT.

Kommande dagar kommer personal och elever ges stöd efter behov.

– Det handlar om samtalsstöd. Vi har anledning att tro att personal och elever behöver hjälp att bearbeta den här händelsen. Nu vet vi inte riktigt vad som har hänt och det kan påverka vilket stöd som behövs. Vi kommer naturligtvis vara mycket försiktiga de närmaste dagarna, säger Hans Ringström.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons