Annons
Nyheter

Man häktad för 19 våldtäkter på äldreboende

En man i 30-årsåldern har häktats misstänkt för 19 grova våldtäkter på ett äldreboende i Västsverige. Det rapporterar .
Brott • Publicerad 6 oktober 2021
Mannen har häktats på sannolika skäl misstänkt för 19 grova våldtäkter. Arkivbild.
Mannen har häktats på sannolika skäl misstänkt för 19 grova våldtäkter. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De misstänkta brotten ska ha begåtts mellan 2015 och 2017 på äldreboendet där mannen arbetade, enligt åklagarens häktningsframställan.

– Det är ett så pass känsligt läge i utredningen att jag inte kan gå in på detaljer kring hur många målsägande det är eller vilka kopplingar de har till den misstänkte, säger kammaråklagare Hediye Kurt till SVT.

Annons

Enligt åklagaren var brotten inte kända förrän nyligen. Den misstänkta mannen greps av polisen på tisdagen och häktades på onsdagen. Han nekar till brott.

Mannen har häktats på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden. Åklagaren har en månad på sig att väcka åtal eller begära att mannen omhäktas. Hon bedömer att hon inte kommer hinna färdigt med utredningen till dess.

– Vi har mycket bevismaterial, det kan jag säga, säger Hediye Kurt.

Mannen har tidigare dömts till fängelse för grova stölder som begicks när han arbetade inom hemtjänsten, efter att han slutat på äldreboendet.

Verksamhetschefen på det aktuella äldreboendet säger till SVT att hon inte kan kommentera fallet innan de vet mer.

Mannen misstänks också för barnpornografibrott som ska ha skett i maj i år, skriver Göteborgs-Posten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons