Nyheter

Försvunnen svampplockare hittad efter stor sökinsats

Horred Artikeln publicerades
 Bilden är en arkivbild och inte från den händelsen som beskrivs i artikeln.
Foto: ANDERS ANDERSSON
Bilden är en arkivbild och inte från den händelsen som beskrivs i artikeln.

Polisen genomförde under en stor sökinsats under fredagskvällen och natten efter att svampplockare försvunnit i skogen. Mannen hittades till slut längs en landsväg.

Under gårdagen kom ett larm in till polisen om att en person försvunnit i skogarna runt Öxnevalla, utanför Horred.

– Det var en person som var ute och plockade svamp och som kom bort från sitt sällskap. Vi har sökt i området med både hundar och helikopter, säger Jenny Widén presstalesperson vid polisen.

Under lördagsmorgonen hittades mannen till slut gående längs länsväg 1505 i närheten av Gunnabo.

– Jag har fått bekräftat att rör sig om den tidigare försvunne personen. Enligt de uppgifterna som jag har fått så ska han må bra efter omständigheterna. Han är dock nedkyld och har förts till sjukhus för kontroll.

Mannen ska ha försvunnit vid 19-tiden på fredagskvällen och hittades drygt tolv timmar senare.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.