Annons
Nyheter

Man föll ur linbana

En 30-årig man har fallit från en linbana vid ett äventyrscentrum i Steneby i Bengtsfors. Enligt uppgift kan fallhöjden ha varit så hög som 30 meter.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2013

Olyckan inträffade vid tolvtiden.

Efter letande fann räddningspersonalen mannen på marken strax före 12.30.

Annons

– Mannen har hittats på marken men vi vet ännu ingenting om hans tillstånd, säger Björ Blixter, polisens presstalesman.

Dalslänningens reporter Anna Nyberg, som befinner sig på platsen, berättar för NWT.se att mannen fallit ur en linbana som kallas "ziplinan". Det är en linbana som går 40 meter över marken och är 600 meter lång och den ska enligt uppgift vara den längta i sitt slag i Sverige.

Vid 13-tiden fördes mannen från platsen i ambulanshelikopter till Näl, Norra Älvsborgs länssjukhus, med förmodade ryggskador.

Mannen, som enligt nwt.se är från Göteborg, var på platsen som fritidsledare tillsammans med elever. Barnen ska vara chockade av händelsen och har tagits om hand av räddningstjänst och ambulanspersonal.

Olycksorsaken är oklar men polisen har tagit linbaneselen i beslag och en förundersökning om vållande till kroppsskada inleddes.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons