Annons
Nyheter

Man dömd för människorov i centrala Stockholm

Brott • Publicerad 5 juni 2020
En man döms för att ha frihetsberövat tre personer en natt i februari. Arkivbild.
En man döms för att ha frihetsberövat tre personer en natt i februari. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 40-årsåldern döms för att ha misshandlat och hållit tre personer fångna i en källarlokal på Södermalm i Stockholm en natt i februari.

Polisen larmades till platsen efter att någon hört rop på hjälp. Ljuden kom från en källarlokal, bakom en reglad ståldörr där två personer försökte påkalla uppmärksamhet, rapporterar tidningen Mitt i.

Annons

Polisen kunde inte ta sig in i lokalen men de två personerna, en kvinna och en man, kunde senare ta sig ut. En tredje person hittades sedan bakom en lönnvägg i källarlokalen tillsammans med den knivbeväpnade gärningsmannen.

Alla tre hade hållits fångna sedan kvällen innan och fått höra att ingen av dem skulle komma därifrån levande. De ska ha hotats och misshandlats med olika tillhyggen under närmare åtta timmar.

Mannen döms mot sitt nekande för bland annat misshandel, ofredande, olaga frihetsberövande och grovt olaga hot till skyddstillsyn. Han ska även betala skadestånd till offren.

Enligt domen begicks handlingarna under allvarlig psykisk störning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons