Annons
Nyheter

Sju anhållna efter dödsskjutning i Fisksätra

Den man i 20-årsåldern som på onsdagskvällen sköts i Fisksätra har dött, uppger polisen. Sju unga män har anhållits misstänkta för inblandning i mordet.
Brott • Publicerad 10 februari 2022
En man i 20-årsåldern sköts till döds i Fisksätra på onsdagskvällen.
En man i 20-årsåldern sköts till döds i Fisksätra på onsdagskvällen.Foto: Sören Andersson/TT

– Vi kommer hålla förhör under dagen med de anhållna och mer kan jag inte gå in på nu, säger åklagare Helene Gestrin till SVT Nyheter Stockholm.

Larmet om skottlossningen i Fisksätra, i Nacka öster om Stockholm, kom klockan 19.43 och ett stort antal polisresurser sattes in i jakten på gärningspersonerna.

Annons

– Vi vet att det har varit någon form av bråk men vi vet inte orsaken till bråket och vad som har föregått själva händelsen. Men i samband med det här bråket har den avlidne blivit skjuten. Det är det vi jobbar mest med: motiv och sedan på vilket sätt det har gått till, säger Peter Brottman, jourhavande förundersökningsledare vid Stockholmspolisen.

Hur många som har deltagit i bråket och om det finns fler skadade är oklart, men ett tiotal personer plockades in av polisen.

Medan dödsoffret inte är från Stockholmsområdet är samtliga som har plockats in av polisen hemmahörande i Fisksätra. Några är även kända av polisen sedan tidigare. Under kvällen och natten har det också genomförts ett antal husrannsakningar.

– Det är för att kunna säkra bevis i första hand. Jag vet att vi har haft teknisk undersökning på plats och vi kommer att fortsätta med teknisk undersökning på förmiddagen och dagen.

Enligt Brottman finns det även uppgifter om att händelsen kan ha fångats av en övervakningskamera. Men det finns också många och bra vittnesuppgifter.

– Därifrån utgår många av våra teorier, men vi måste dubbelkolla allt och så vidare, säger han.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons