Annons
Nyheter

Misstänkt människorov – två gripna

Två män har frihetsberövats misstänkta för att ha misshandlat och fört bort en tredje man i en bil i Trollhättan på söndagen.
Brott • Publicerad 5 december 2022
Två män greps på söndagskvällen misstänkta för människorov. Arkivbild.
Två män greps på söndagskvällen misstänkta för människorov. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Klockan 20.49 fick vi samtal om att en person blev misshandlad. Personen blev därefter indragen i en bil i utkanten av Trollhättan, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Inringarna gav polisen registreringsnumret på bilen och efter tio minuter fick en polispatrull syn på den i området Kronogården.

Annons

– I samband med det hoppade tre personer ut ur bilen – målsägaren plus ytterligare två män. Två personer greps misstänkta för människorov, berättar Magnus Schildt.

De två gripna är födda 1979 samt 1986. Målsägande är född 1998.

Det visade sig dock att ytterligare någon eller några personer fanns i bilen som stoppats eftersom den lämnade i samband med ingripandet.

– Efter ytterligare spaning påträffades bilen i Lextorpsområdet men den var då tom, säger Schildt.

Bilen är tagen i beslag och ska genomgå teknisk undersökning. Mannen som blev bortförd ska inte ha varit så skadad att han behövde uppsöka vård, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons