Annons
Nyheter

Politiker häktad för mord i Västergötland

En man har häktats som misstänkt för att ha mördat en kvinna i södra Västergötland förra fredagen. Mannen har uppdrag inom ett politiskt parti.
"Vi ser extremt allvarligt på de här uppgifterna", skriver partiet i ett mejl till TT.
Brott • Publicerad 10 september 2021
En man med uppdrag inom politiken har häktats av Borås tingsrätt som misstänkt för ett mord i förra veckan. Arkivbild.
En man med uppdrag inom politiken har häktats av Borås tingsrätt som misstänkt för ett mord i förra veckan. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

"Partiet följer utvecklingen noga och kommer agera i enlighet med vår interna arbetsordning", skriver partiets pressavdelning också.

Den misstänkte togs till förhör i tisdags kväll, och anhölls därefter.

Nekar till brott

Annons

På fredagen häktades mannen av Borås tingsrätt i en vecka som skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke.

– Han förnekar ansvar för brottslig gärning, säger Joakim Sjöberg, som är mannens advokat, till Borås Tidning.

Chefsåklagare Per-Erik Rinsell hade begärt politikern häktad på den högre graden av misstanke, sannolika skäl. Åklagaren har dock ingen invändning mot domstolens beslut.

– Jag tycker att tingsrätten har gjort en rimlig bedömning, utifrån det utredningsläge jag presenterade, säger Per-Erik Rinsell till Borås Tidning.

Den korta häktningstiden innebär att brottsutredningen behöver gå framåt snabbt.

– Det är extra bråttom, säger Per-Erik Rinsell.

Medlemskap fryst

Ett område runt den häktades bostad har spärrats av. Åklagaren vill dock inte ge någon närmare information om det misstänkta brottet.

– Det finns en stor risk för påverkan på bevispersoner, så därför vill jag i nuläget inte ge någon kommentar om det som hänt, säger Per-Erik Rinsell.

Mannens parti konstaterar att den rättsliga processen nu får ha sin gång. "Under den processen kommer individens medlemskap att vara fryst", skriver partiets pressavdelning till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons