Annons
Nyheter

Man anhållen för mord i Göteborg

En man har anhållits misstänkt för att ha mördat en 27-årig kvinna som på måndagen hittades död nära en spårvagnshållplats i Göteborg.
Nyheter • Publicerad 28 september 2010

Kvinnan försvann på väg hem med spårvagn tidigt i söndags morse.

Mannen är anhållen som skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke. Polisen ville på tisdagen inte säga något om mannen, vad som lett till att han greps eller hur kvinnan dödats.

Annons

– Utredningen är inne i ett väldigt känsligt skede. Vi kommer att vara väldigt förtegna ett tag framåt, säger Ulf Edberg, presstalesman på polisen i Västra Götaland, till TT.

Kroppen påträffades av en hundpatrull i ett snårigt och bergigt skogsparti i Länsmansgården på Hisingen. Den låg så att den var svår att upptäcka.

Kvinnan var på väg hem tidigt på söndagen, och fortsatte med spårvagnen mot Länsmansgården när hennes kamrat gick av vid Hjalmar Brantingsplatsen. För att komma till sin bostad borde hon dock ha gått av långt före den hållplats vid vilken hon nu hittats död.

Polisen misstänkte att kvinnan utsatts för ett brott, och inledde en utredning om människorov. Nu kommer den i stället att handla om mord.

Platsen där hon hittades ligger nära Länsmanstorget, där en man knivmördades vid en bankomat i februari.

TT

Två unga försvann

Två unga personer försvann på Hisingen i helgen, av allt att döma oberoende av varandra.

En 19-årig man försvann natten till lördagen efter en fest med arbetskamrater i Backa. Han har ännu inte hittats.

Den 27-åriga kvinna som nu hittats död åkte hemåt med spårvagn natten till söndagen, men kom aldrig till sin bostad.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons