Annons
Nyheter

Mäklare ljög under budgivning – varnas

Bostad • Publicerad 15 januari 2023
De skiljaktiga ledamöterna tyckte att anmälaren skulle ha 100|000 i skadestånd. Arkivbild.
De skiljaktiga ledamöterna tyckte att anmälaren skulle ha 100|000 i skadestånd. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Ask/SvD/TT

En mäklare varnas av Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) för att ha vilselett en lägenhetsköpare, rapporterar Dagens Juridik.

Det var vid en budgivning på en bostadsrätt som en budgivare fick ett sms från mäklaren. Där framgick att en annan budgivare lagt ett bud strax över utgångspris. Anmälaren köpte sedan lägenheten till ett ytterligare lite dyrare pris.

Annons

När anmälaren sedan tog kontakt med den andra budgivaren framkom det att hon aldrig hade lagt budet. Hon hade däremot sagt till mäklaren att hon fortfarande var intresserad.

Mäklaren erkände för FMI att det aldrig kom något öppet bud men att priset som budgivningen landade på var precis över gränsen för vad säljaren kunde acceptera.

En oenig nämnd som bedömt saken säger nej till anmälarens krav om skadestånd på 100 000 kronor. Nämnden var däremot enig om att varna mäklaren, som anses ha åsidosatt sin omsorgsplikt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons