Annons
Nyheter

Madrid: Stora protester mot vårdnedskärningar

Spanien • Publicerad 15 januari 2023
Tiotusentals demonstrerade i Spaniens huvudstad Madrid på söndagen, med krav på stopp för nedskärningar inom vården.
Tiotusentals demonstrerade i Spaniens huvudstad Madrid på söndagen, med krav på stopp för nedskärningar inom vården.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Tiotusentals människor demonstrerade i Spaniens huvudstad Madrid på söndagen för att kräva ett slut på nedskärningar inom vården.

Demonstranterna slog bland annat på trummor och skanderade slagord som: "Nej till nedskärningar och privatiseringar – ja till sjukvård och offentlig service".

Annons

Enligt en talesperson för huvudstadsregionen drog demonstrationen – som genomfördes i centrala Madrid – cirka 30 000 människor.

Primärvården i Madridområdet har varit under press i flera år på grund av brist på resurser och personal. Det har inneburit att människor i hög grad vänt sig till sjukhusens akutmottagningar som nu är överlastade med patienter som egentligen borde tas om hand av primärvården.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons