Annons
Nyheter

Macheteattack i butik – åtalas för mordförsök

Brott • Publicerad 12 maj 2022
En butikskund i Oskarshamn skadades allvarligt då en kvinna gick till attack med machete. Nu åtalas kvinnan för mordförsök. Arkivbild.
En butikskund i Oskarshamn skadades allvarligt då en kvinna gick till attack med machete. Nu åtalas kvinnan för mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för mordförsök efter att ha gått till attack med machete mot en annan kvinna i en matbutik i Oskarshamn. Åklagaren beskriver våldet som besinningslöst, rapporterar lokala medier.

Kvinnan utdelade hugg mot den andra kvinnans huvud, kropp, armar och ben. Allt fångades på film via butikens övervakningskamera och den åtalade kvinnan har medgett att det är hon som filmats, men förnekar brott, har hennes advokat tidigare sagt till Barometern/OT. Något motiv har inte gått att utröna.

En mindre rättspsykiatrisk undersökning har visat att kvinnan kan misstänkas lida av en psykisk störning. Hon åtalas också för försök till grov misshandel av en annan kund i affären och olaga hot mot en person på parkeringen utanför.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons