Annons
Nyheter

Lyft för norska investeringar i olja och gas

Ekonomi • Publicerad 17 augusti 2023
En svag norsk krona och tidigarelagda satsningar trycker upp den norska olje- och gasindustrins investeringsbudget. Arkivbild
En svag norsk krona och tidigarelagda satsningar trycker upp den norska olje- och gasindustrins investeringsbudget. ArkivbildFoto: Marit Hommedal NTB/TT

Den norska olje- och gasindustrin höjer ribban för planerade investeringar i år till 213 miljarder norska kronor. Det kan jämföras med en prognos som gjordes i maj på 198 miljarder.

Infrastruktur till nya olje- och gasfält och tidigarelagda inköp av borriggar trycker upp investeringsnivån, enligt den norska statistikbyrån SSB.

Annons

Trenden förstärks av en svagare norsk krona, då mycket av betalningarna sker i utländsk valuta.

Olje- och gasinvesteringarna 2024 beräknas hamna på nästan samma nivå som i år, 207 miljarder norska kronor. Det kan jämföras med en tidigare prognos på 182 miljarder.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons