Annons

Arthursson om kritiken: Lööf har stort stöd

Tomas Zander, ordförande för Centerpartiet i Borgholms kommun, anser att partiledaren Annie Lööf borde avgå före nästa val.
Men partisekreterare Michael Arthursson säger att Lööf har "stort stöd bland väljare".
Politik • Publicerad 13 september 2022
Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Tomas Zanders uttalande följer på att Centerpartiet ser ut att ha tappat stort på landsbygden, enligt det ännu inte helt färdigställda valresultatet. Efter valdagen har det inom partiet riktats kritik mot Lööfs öppning för att ingå i en S-ledd regering.

– Jag har förtroende för Annie, men tror att vi till nästa val måste ha en ny partiledare, säger Tomas Zander till Svenska Dagbladet.

Annons

– Hon har haft en väldigt stark och målande retorik, och många har förknippat henne nu med S-blocket. Ska vi lyckas med någonting annat, krävs det nog en ny partiledare, säger Zander.

Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson säger till SVT att partistyrelsen ska tillsätta en valanalysgrupp som ska titta på varför C har tappat så många väljare. Tappet är "bekymmersamt", säger Arthursson.

– En förklaring har varit att vi gjorde en väldigt stor framryckning i förra valet och vi har inte lyckats hålla kvar alla de väljare som vi vann då.

Partisekreteraren fick också frågor om den interna kritiken där C-politiker anser att partiet "övergivit" landsbygden och att Lööf bör lämna partiledarposten.

– Det är inte jag som ska utse vilka som ska sitta i ledningen i Centerpartiet. Men min bild är att Annie Lööf har stort stöd bland våra väljare och att många är imponerade av den valrörelse hon fört, säger Arthursson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons