Annons
Nyheter

Livstids fängelse för mord på granne

Brott • Publicerad 2 januari 2023
En man i Göteborg döms till livstids fängelse för mord och mordförsök. Arkivbild.
En man i Göteborg döms till livstids fängelse för mord och mordförsök. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern döms till livstids fängelse för mord och mordförsök, skriver Göteborgs-Posten.

I slutet av januari skadades två kvinnor i stadsdelen Kortedala i Göteborg i ett knivbråk. En av dem var mannens sambo, den andra en närstående till henne. Mannen i 30-årsåldern, som också skadades, kunde snabbt gripas. Han häktades senare misstänkt för mordförsök.

Annons

Efter en tid hittades en granne som bodde i samma trappuppgång död. Mannen, som var i 55-årsåldern, hade dött av ett knivhugg i hjärtat samma helg som kvinnorna utsatts för mordförsöket.

Åklagare misstänkte snart att mannen i 30-årsåldern var inblandad även i det misstänkta mordet. Bland annat är han tidigare dömd för att ha misshandlat grannen.

– Det har i vart fall tidigare funnits en schism mellan dem. Det finns en bakgrund, sade åklagare Andréas Pernmyr när åtal väcktes, enligt GP.

Mannen i 30-årsåldern döms nu av tingsrätten till livstids fängelse för de båda brotten. Han nekar till brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons