Annons
Nyheter

Livstid för mord på 25-årig kvinna

En 46-årig man döms till livstids fängelse för att ha mördat den 25-åriga kvinna som i oktober försvann från Timrå. Mannen döms också för grovt gravfridsbrott.
Brott • Publicerad 5 maj 2023
En 25-årig kvinna försvann från Timrå i oktober. Nu döms en 46-årig man till livstids fängelse för att ha mördat henne och gömt undan kroppen. Arkivbild.
En 25-årig kvinna försvann från Timrå i oktober. Nu döms en 46-årig man till livstids fängelse för att ha mördat henne och gömt undan kroppen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De båda hade sedan tidigare haft en relation som enligt åklagaren i vissa delar varit konfliktfylld. Efter att ha blivit upplockad i Timrå den 8 oktober följde kvinnan med mannen till hans stuga utanför Kramfors och två dagar senare anmälde hennes anhöriga henne försvunnen.

Senare pejlades kvinnans mobil i ett område i Kramfors kommun, vilket ledde till omfattande sökinsatser. Kvinnan hittades död med ett stort antal skador, som hon enligt rättsläkaren inte kan ha tillfogat sig själv. Obduktionen visade att hon misshandlats både före och efter sin död och att dödsorsaken var drunkning.

Annons

Sundsvalls tingsrätt ser inga förmildrande omständigheter. Kvinnan befann sig i fysiskt underläge på en enslig plats och utsattes för svårt lidande när hon misshandlades och sedan dränktes.

Mannen fraktade sedan iväg kroppen med bil flera kilometer och kastade ner den döda kvinnan från en sex meter hög klippa.

Han har genomgående nekat till mord och hävdat att han hittade henne död i vattnet, men erkänt att det var han som flyttade henne.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons