Annons
Nyheter

Liten ljusning för hotellen under december

Ekonomi • Publicerad 8 januari 2022
Lite mindre kompakt mörker för hotellen under december. Arkivbild.
Lite mindre kompakt mörker för hotellen under december. Arkivbild.Foto: Niklas Larsson/ TT

För hotellbranschen normaliserades läget något under december, men nu återstår att se hur hårt den nya omikronsmittan slår mot hotellen, enligt Stockholms handelskammare.

Hotellens intäkter för hela Sverige blev knappt 1,2 miljarder kronor för december 2021, enligt data från marknadsundersökningsföretaget Benchmarking Alliance som Stockholms Handelskammare låtit analysera.

Annons

De har undersökt hotellens tapp i förhållande till hur läget var före pandemin och det visar sig att tappet minskat något. För hela landet var det 9,2 procent i december, mot tvåsiffriga tal i november.

"Det är en bräcklig sektor och även om slutet på året var hyfsat så finns det en välgrundad oro", skriver Stockholms handelskammares chefsekonom Staffan Westerberg i en kommentar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons