Annons
Nyheter

"Lite självgoda och stöddiga"

– Vi har varit lite självgoda och stöddiga, säger Anna Johansson, kommunalråd i Göteborg och ordförande i kriskommissionen.
Nyheter • Publicerad 15 februari 2011

– Våra problem på senare år har varit en oförmåga att beskriva verkligheten på korrekt sätt, säger hon.

Bilden av Socialdemokraterna som ett självgott parti, menar hon finns så långt tillbaka som valet 2006 då man inte uppmärksammade arbetslöshetsfrågan på ett korrekt sätt.

Annons

– Jag tror det var ett gigantiskt misstag att vända bort blicken från att folk befann sig utanför arbetsmarknaden.

I samband med rapporten presenteras en rad investeringar och skattehöjningar utesluts inte.

– Vi ser att det behövs satsas pengar på järnväg, kvalitén på skolan är inte tillräckligt bra. Vi har en sjukförsäkring som är riktigt usel och arbetslöshetsförsäkring som också är väldigt usel.

– Ska man ha ett gott samhälle för alla människor så kostar det pengar. Tillväxten kommer att lösa ganska mycket av de här ambitionerna men vi kan inte utesluta skattehöjningar.

– Det vore politiskt oansvarigt.

TT: Finns det inte en risk att väljare ryggar när ordet "skattehöjning" nämns?

– Jo, det tror jag varit ett av våra problem. Skattefrågor har diskuterats helt isolerat, dels olika skatter var för sig, dels en skattediskussion som varit helt frikopplad från vad skatterna faktiskt ska gå till.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons