Annons
Nyheter

Levande spädbarn hittades

Räddningsarbetare har hittat ett tre veckor gammalt spädbarn levande i spillrorna efter förra veckans förödande jordskalv.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2010

Uppgifterna om räddningen var dock knapphändiga och det framgick inte av nyhetsbyrån AFP:s rapport – som i sin tur byggde på franska radions – exakt när flickan ska ha hittats.

Enligt de franska räddningsarbetarna hittades flickan i ett hålrum under ruinerna av ett hus i staden Jacmel, på ön Haitis södra del. Det ska ha tagit fem timmar av mödosamt grävande innan räddningsarbetarna nådde fram till barnet.

En släkting till flickan har sagt till radiostationen att spädbarnets namn är Elisabeth och att hon är 23 dagar gammal. Den franska radion rapporterade sedan att barnet efter omständigheterna verkade befinna sig väl och att hon förts till ett amerikanskt fältsjukhus i närheten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons