Annons
Nyheter

Ledare i Lancet manar till Trumpbojkott

Trump • Publicerad 17 maj 2020
Den amerikanske presidenten Donald Trump får svidande kritik för sin coronahantering i en ledare i The Lancet.
Den amerikanske presidenten Donald Trump får svidande kritik för sin coronahantering i en ledare i The Lancet.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Den ansedda medicinska tidskriften The Lancet publicerar i sitt senaste nummer en ledartext där amerikanerna uppmanas att inte rösta på Donald Trump i det kommande presidentvalet.

I den osignerade ledaren i The Lancet riktas svidande kritik mot den amerikanske presidentens coronastrategi.

Annons

Skribenten beskriver Trumps hantering av viruspandemin som "inkonsekvent och osammanhängande" och anklagar honom vidare för att ha urholkat befogenheterna hos landets hälsomyndighet CDC genom sitt agerande under pandemin.

Texten avslutas med en uppmaning till läsarna att i det kommande presidentvalet rösta på en president som förstår att frågor som rör folkhälsan inte ska styras partipolitiskt, underförstått inte lägga sin röst på Donald Trump.

USA har drabbats hårt av den pågående coronapandemin och hittills har nära 90 000 amerikaner dött till följd av viruset.

Fakta: The Lancet

Den brittiska tidskriften The Lancet grundades 1823 och har fått sitt namn efter det engelska ordet för skalpell.

Tidskriften tillhör en av de mest betydande tidskrifterna för publicering av allmänmedicinska rön.

The Lancet är en av världens äldsta medicinska tidskrifter och publicerar ett nytt nummer i veckan.

Källa: The Lancet

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons