Annons
Nyheter

Larm om trafikolyckor på R40

SOS fick ett larm om en trafikolycka på R40 öster om Ulricehamn, sent på torsdagen. Efter en halvtimme kom ännu ett larm, denna gång väster om Ulricehamn, vid Hökerum.
Ulricehamn • Publicerad 6 december 2018 • Uppdaterad 7 december 2018
Arkivbild
ArkivbildFoto: Pontus Lundahl/TT

Den första olyckan ska ha skett mellan Kullen och Gullered i riktning mot Borås. Enligt uppgifter till SOS är det en lastbil och en personbil inblandade i olyckan och larmet kom vid klockan 22:37.

– Lastbilen hade lämnat platsen så det var nog inte så allvarligt, säger Christian Karlsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Annons

Däremot har Christian Karlsson inte första hands information om olyckan då styrkan som åkte på larmet var från Jönköping.

Personbilen hade kört in i ett mitträcke. Ingen person behövde följa med ambulansen till sjukhus och polisen misstänker inget brott bakom olyckan.

En halvtimme senare, vid 23:09, kom ännu ett larm på riksväg 40, denna gång om en singelolycka i höjd med Hökerum, i riktning mot Borås.

– Det stod en bil i dikeskanten där, oklart om det är en olycka eller inte. Vi åker dit och kikar, säger Christian Karlsson.

Bilen stod mycket riktigt illa till vid vägkanten. Den var dock övergiven så ärendet lämnades över till polisen. Det visade sig senare att bilen hade fått bensinstopp.

Vid 22-tiden kom även ett larm om en singelolycka på riksväg 41, i Björketorp utanför Horred. Det var en bilist som kört ner ett par stolpar när den väjde för några rådjur. Ingen person kom till skada.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons