Annons
Nyheter

Skottlossning på Norrby

Polisen fick larm om en skottlossning på Norrby under fredagskvällen. Vittnen såg en man lämna en bil, avlossa skott rätt upp i luften och sedan lämna platsen i samma bil.
Norrby • Publicerad 1 november 2019 • Uppdaterad 2 november 2019

Vid klockan 19.42 fick polisen in ett larm om skottlossning på Norrby i Borås. Flera personer hörde något som lät som pistolskott, och ska då ha larmat polis.

– Vittnen ska ha sett hur en bil körde in i området och att en man gått ut ur bilen och avlossat skott rätt upp i luften, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Annons

Mannen som avlossade skottet ska därefter ha gått tillbaka till bilen och lämnat platsen. Ytterligare en person ska ha varit med vid händelsen.

Polis åkte till platsen och hittade flera tomhylsor. Skottlossningen ska ha inträffat i korsningen Norrby Tvärgata/ Västra Nygatan på Norrby i Borås.

– Vi åkte dit och kontrollerade platsen. Vi hittade tomhylsor som vi tog i beslag, säger Peter Adlersson.

Polis är kvar på platsen och har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott. Man har ännu ingen person gripen efter skotten.

Ingen person ska ha kommit till skada vid skottlossningen.

Inte heller vid klockan 01.30 är någon person gripen.

Sebastian AhokasSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons