Annons
Nyheter

I NATT: Man död på p-plats i Borås – hittades i brandhärjad husvagn

En man har avlidit av de skador han fick i samband med en husvagnsbrand på Hässleholmen i Borås. Det tekniska undersökningen har inte kunnat konstatera något brott.
Borås • Publicerad 5 december 2019 • Uppdaterad 6 december 2019

Här saknas innehåll

Husvagnen stod på övre plan i ett parkeringshus vid Kapplandsgatan. Under fredagsmorgonen pratade BT med den kvinna som larmade om branden via 112 strax innan klockan 23 på torsdagskvällen.

– Det var en kraftig rökutveckling men jag såg inga lågor och förstod inte att det var på parkeringen det brann, säger Nilo Kahor.

Annons

– Räddningstjänsten var på plats på bara fem minuter.

Foto: Elmir Omic

Inne i husvagnen påträffades en medvetslös man i 40-årsåldern, som fick föras till sjukhus. Mannen avled senare. Anhöriga har underrättats.

Hur branden har uppstått är oklart enligt polisen. Platsen spärrades av under morgontimmarna för en teknisk undersökning.

Fram till niotiden hölls hela parkeringen avspärrad, för att kontaminera området så lite som möjligt. En handfull bilägare fick i stället sina bilar utkörda av polisen när de skulle iväg på morgonen.

Foto: Lars-Åke Green

Husvagnen ska ha stulits för bara någon dag sedan i Boråsområdet. Ägaren är underrättad. Under fredagsmorgon berättade Thomas Andersson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Borås, att mannen sedan tidigare var känd av polisen.

– Det är lite av varje, stölder och trafikbrott. Men det är ingen tung gängkriminalitet.

Här saknas innehåll

Utredningen började som en mordbrandsutredning. Brottsrubriceringen är satt för att tekniker ska kunna göra en brottsplatsundersökning.

– För att kunna göra det måste det finnas ett brott att utreda. Vi får se vad undersökningen ger. Det kan mycket väl röra sig om en ren olycka.

Det har regnat och blåst under natten vilket försvårat polisarbetet runt husvagnen. Vid lunchtid var tekniska undersökningen klar på platsen och avspärrning släppt.

– Det har inte kunnat konstateras något brott. Det finns en arbetshypotes, men inga misstankar om brott. Rubriceringen lär förmodligen ändras, berättade Thomas Andersson.

Annons

Det är klarlagt att branden inte startat utanför husvagnen.

Foto: Elmir Omic
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Jonas BörjessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons