Annons
Nyheter

L vill sänka skatten med 30 miljarder

Politik • Publicerad 4 augusti 2020
Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna. Arkivbild.
Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson i Liberalerna. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Liberalerna vill se skattesänkningar på jobb och företag i storleksordningen 30 miljarder i höstens budget. Det säger partiets ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson (L).

Företagen måste stimuleras till att våga investera och det måste bli enklare och billigare att anställa för att kunna möta den ekonomiska utvecklingen till följd av coronakrisen. Företagen är fortsatt pessimistiska om framtiden och långtidsarbetslösheten är på väg mot rekordhöga nivåer, framhåller han.

Annons

Skattesänkningar är något som finns med i januariavtalet mellan regeringen och Liberalerna och Centern. Före semestern skickade finansdepartementet ut fyra förslag på skattesänkningar på remiss inför höstens budgetförhandlingar. Det handlar om skattereduktioner för förvärvsinkomster, sänkt pensionärsskatt, sänkt statlig inkomstskatt och en förlängning av den så kallade expertskatten.

Vilka förslag som blir verklighet och hur stort utrymmet för skattesänkningar är avgörs i höstens budgetförhandlingar mellan partierna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons