Annons
Nyheter

Kvinna hade för många jobb – utvisas

En kvinna från Uppsala som bott i Sverige i 13 år ska utvisas till sitt hemland på tisdagen då hon inte får arbetstillstånd.
Nyheter • Publicerad 3 juni 2014
Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

Det skriver Upsala Nya Tidning.

Kvinnan arbetade under de sex månader som föregick hennes ansökan, men hos två olika arbetsgivare. Migrationsdomstolen gör tolkningen att en sökande ska ha haft en enda anställning under perioden, och att kvinnan därför inte uppfyller kraven.

Annons

– Det står inte att man ska ha haft anställning, utan att man ska ha haft en anställning, säger Arvid Hessén, rådman på Migrationsdomstolen.

Enligt hennes systerdotter innebär det en dödsdom att överlämnas till polisen i hemlandet efter att ha sökt asyl i Sverige.

Kvinnan har tidigare fått avslag på två asylansökningar, men utvisningsbesluten verkställdes inte.

– Att en person som skaffat arbete ändå utvisas strider helt mot lagens syfte, säger hennes offentliga biträde Bo Johan Wigfeldt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons