Annons
Nyheter

Kvinna dömd för dubbelmordet i Hjo

Brott • Publicerad 4 september 2020
En kvinna i 30-årsåldern döms till rättspsykiatrisk vård för ett dubbelmord i Hjo i våras. Arkivbild.
En kvinna i 30-årsåldern döms till rättspsykiatrisk vård för ett dubbelmord i Hjo i våras. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I början av mars hittades ett äldre par knivdödade i en bostad i Hjo. Nu döms en kvinna i 30-årsåldern till rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet.

Morden begicks i samband med att kvinnan var på besök hos offren, som hon hade en nära relation till. Enligt domen från Skaraborgs tingsrätt började kvinnan och paret att bråka, varpå hon anföll den äldre kvinnan och mannen med kniv.

Annons

Rätten skriver i ett pressmeddelande att kvinnan, som nekat till brott, måste ha varit medveten om sitt handlande. Med hänvisning till att våldet varit omfattande och brutalt och att kvinnan inte besinnat sig, trots att hon hade haft tid till det, döms hon för mord.

En rättspsykiatrisk undersökning som gjorts visade att kvinnan lider av en allvarlig psykisk störning. Hon döms därför till rättspsykiatrisk vård.

Hon ska även betala drygt 750 000 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons