Annons
Nyheter

Kvinna död efter lastbilskrock på E6

Olyckor • Publicerad 15 december 2023

En kvinna i 50-årsåldern har avlidit efter en lastbilskrock på E6:an i bohuslänska Tanum under den tidiga fredagsmorgonen.

Flera personer tvingades klippas ur lastbilarna av räddningstjänsten. Fyra personer fördes till sjukhus, och kvinnan avled senare under dagen.

Annons

– Tre lastbilar kolliderade med våldsam kraft på vägen. Polis och räddningstjänst är på plats och vi har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik, sade polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler på morgonen.

Vad som har föranlett olyckan är i nuläget oklart, men enligt uppgifter ska det ha rått mycket halt väglag vid olycksplatsen. Efter kvinnans död utreds händelsen även som vållande till annans död.

Enligt Trafikverket beräknas E6:an vara avstängd hela dagen. Under tiden leds trafiken om via väg 920 mellan Tanumshede och Rabbalshede.

Här saknas innehåll

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons