Annons
Nyheter

Kvinna avled efter tågolyckan

Den 24-årig kvinna som skadades svårast i tågolyckan i går kväll har avlidit av sina skador.
Nyheter • Publicerad 13 september 2010
Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Kvinnan opererades på Universitetssjukhuset i Linköping för sina skador, men hennes liv gick alltså inte att rädda.

Den 24-årig kvinna som skadades svårast i tågolyckan i går kväll har avlidit av sina skador. Därmed har olyckan alltså krävt ett dödsoffer.

Annons

Den 22-årige traktorföraren, vars skador först bedömdes som allvarliga, har flyttats från intensivvårdsavdelningen på Vrinnevisjukhuset till en vanlig vårdavdelning. Hans tillstånd var inte så allvarligt som man befarade, uppger landstinget i Östergötland.

Orsaken till att X 2000-tåget kolliderade med traktorgrävaren är fortfarande okänd.

Traktorgrävaren höll på med spårarbeten på banvallen men hade kommit för nära rälsen. Den bakre skopan rev upp sidan på loket. Kraften från tåget fick traktorn att snurra runt och slå emot vagnsidorna. Fönster krossades och stora delar av metallen revs upp.

På grund av underhållsarbeten var bara ett spår öppet vid olyckstillfället. Hastigheten på sträckan var nedsatt till 70 kilometer i timmen.

Olyckan utreds av Statens haverikommission.

Förbundsordförande Janne Rudén på Seko, som organiserar lokförare, tågvärdar och järnvägsarbetare, ställer sig frågande till hur olyckan kunde inträffa.

Tåget, med cirka 250 passagerare, var på väg mellan Stockholm och Malmö. Strax före klockan 20 fick polis och räddningstjänst larm om olyckan, som inträffade vid Kimstad mellan Norrköping och Linköping.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons