Annons
Nyheter

Kvinna attackerades av björn

En kvinna i 30-årsåldern attackerades av en björn i skogen nära Balsjö väster om Umeå på onsdagen.
Nyheter • Publicerad 10 september 2014

– Hon ringde själv till SOS Alarm och sade att hon hade blivit biten av björnen, säger Anders Benberg, vakthavande befäl vid Västerbottenspolisen.

Två jägare kallades in och säkerställde räddningsinsatsen när kvinnan lastades in i en ambulans. Hon fördes sedan till Norrlands universitetssjukhus i Umeå med skador i ansiktet och på överkroppen. Enligt sjukhuset är skadorna inte livshotande.

Annons

Länsstyrelsens rovdjursexpert i Västerbotten uppger att det var två olyckliga omständigheter som orsakade björnattacken. Dels rör det sig om en björnhona med fyra "årsungar", dels fanns det en slaktplats i närheten, efter en älg som skjutits. Länsstyrelsens preliminära beslut pekar därför mot att honan inte avlivas.

Den skadade kvinnan var i skogen för att räkna träd åt ett skogsföretag. En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons