Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för mord på assistentkollega

En kvinna åtalas misstänkt för att ha mördat sin kollega på ett assistentbolag i Trollhättan i september. Kvinnan åtalas även för grov stöld, framkallande av fara för annan och bedrägeri.
Brott • Publicerad 1 februari 2021
En kvinna åtalas misstänkt för mord på en personlig assistent i Trollhättan. Kvinnan åtalas även för grov stöld, framkallande av fara för annan och bedrägeri.
En kvinna åtalas misstänkt för mord på en personlig assistent i Trollhättan. Kvinnan åtalas även för grov stöld, framkallande av fara för annan och bedrägeri.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En man i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i centrala Trollhättan i början på september. Han jobbade som personlig assistent och var på plats hos en brukare. Kvinnan som nu åtalas var kollega med mannen.

Via balkongen

Enligt åtalet har hon har tagit sig in i lägenheten via balkongen.

Annons

– Det förmodade motivet är att få kontroll över brukarens konton. Det får hon också och tidigt på morgonen tar hon ut pengar från dem. Men varför kollegan måste mördas har vi inget svar på. Det går inte att säga att mordet var planerat, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Bland bevisen finns övervakningsfilm från en återvinningscentral där kvinnan ses slänga blodiga skor, strumpor och handskar. Föremålen kunde tas i beslag och en rättsteknisk undersökning visar att blodet kom från den mördade mannen.

– Den bevisningen blev avgörande för utredningen. Filmen kunde säkras snabbt. Och man säkrade containern precis innan den skulle gå till förbränning. På det sättet kunde kvinnan bindas till brottsplatsen, säger Daniel Edsbagge.

Sov i lägenheten

Inledningsvis visade utredningen intresse för en annan person. Det var ytterligare en assistent som inom ramen för sitt arbete sov i ett angränsande rum i lägenheten där mordet begicks. Men han kunde snart helt avskrivas. Inte heller den funktionsnedsatta brukaren har uppfattat något av det som hände under natten.

Kvinnan åtalas även för framkallande av fara för annan då hon mördade den som hade tillsyn över brukaren. Enligt läkare har det varit att utsatta brukaren för livsfara.

Kvinnan greps kort efter händelsen och har suttit häktad sedan dess. Hon är sedan tidigare åtalad för grov stöld och bedrägeri. De brotten har skett vid en annan tidpunkt men kommer att avhandlas vid samma rättegång.

Kvinnans advokat, Per-Åke Kvarnström, har tidigare uppgett att kvinnan nekar till brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons