Annons
Nyheter

Kvinna åtalas för dubbelmord i Hjo

En kvinna i 30-årsåldern åtalas för ett dubbelmord på ett äldre par i Hjo i mars. Hon har tidigare bedömts vara psykiskt sjuk.
Brott • Publicerad 7 augusti 2020
Kvinnan greps strax efter mordet. Arkivbild.
Kvinnan greps strax efter mordet. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

I början av mars hittades en äldre man och kvinna döda i sin bostad i Västergötland. Kvinnan, som nu står åtalad vid Skaraborgs tingsrätt, hade en nära relation till offren.

Enligt åtalet ska offren ha dött till följd av flera omfattande knivhugg.

Annons

Efter dådet fick den åtalade kvinnan kontakt med en person i allmänheten, som senare kontaktade polis, och berättade att något allvarligt hade hänt. Kvinnan greps strax efter mordet.

– Det har hållits flera förhör med henne. Hon har förklarat vad som har hänt på platsen men hon förnekar brott. Så hon har lämnat viss beskrivning av händelseförloppet, säger åklagaren Jenny Karlsson.

En rättspsykiatrisk undersökning innan åtalet visade att kvinnan var psykiskt sjuk när gärningen begicks och även vid undersökningen. Hon kan därmed komma att dömas till rättspsykiatrisk vård i stället för fängelse, vilket åklagaren har tagit ställning till.

– Ja, men jag har inte helt klart vad jag ska yrka på. Jag tycker att jag har god bevisning, säger Jenny Karlsson.

Rättegångsförhandlingar kommer troligtvis att hållas senare i augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons