Annons
Nyheter

Kungen frisk från covid-19 – men Victoria sjuk

Kung Carl XVI Gustaf har tillfrisknat från covid-19 – och samtidigt rapporterar hovet att dottern, kronprinsessan Victoria, har insjuknat i virussjukdomen.
Coronaviruset • Publicerad 8 januari 2022
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på väg till Nobelprisutdelningen i december. Bakom dem kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Arkivbild.
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf på väg till Nobelprisutdelningen i december. Bakom dem kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

"Kronprinsessan, som är fullvaccinerad, har förkylningssymptom men mår i övrigt bra. En smittspårning har inletts", skriver hovet i ett pressmeddelande på lördagen.

Kronprinsessan och hennes familj har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande restriktioner. Men kungen räknar med att inom kort återuppta sina plikter:

Annons

”Kungen mår bra och kommer att deltaga digitalt under konferensen Folk och Försvar”, skriver Margareta Thorgren, presschef vid hovet, i ett mejl till Svenska Dagbladet.

Hovet meddelade i tisdags att både kungen och drottning Silvia insjuknat med coronaviruset, dock med lindriga symtom.

Flera andra medlemmar ur kungahuset har haft covid-19. Prinsparet Carl Philip och Sofia testades positivt under hösten 2020.

Kronprinsessan Victoria smittades en första gång i våras, då också prins Daniel insjuknade. Ingen av dem blev dock allvarligt sjuk.

Och drottning Silvia mår nu efter omständigheterna bra, uppger hovet för SvD.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons