Annons
Nyheter

Kropp kom in på bårhus 2019 – fortfarande kvar

Samhälle • Publicerad 15 januari 2023
Det är oklart varför kroppen inte begravts än. Arkivbild utan koppling till händelsen.
Det är oklart varför kroppen inte begravts än. Arkivbild utan koppling till händelsen.Foto: Mikael Fritzon/TT

En kropp som kom in på bårhuset i Göteborg 2019 är fortfarande kvar där, rapporterar P4 Göteborg. Det är oklart varför kroppen inte begravts än.

– Jag kan faktiskt inte svara på det, för det enda vi kan göra är att vi skickar uppgifterna till Skattemyndigheten och så är det deras arbete att ta reda på om det finns några nära anhöriga, säger Camilla Sydvart, enhetschef för klinisk patologi med ansvar för bårhuset, till kanalen.

Annons

Tidigare har anställda vid bårhuset larmat om att kroppar ligger längre än vad som enligt begravningslagen anses värdigt, vilket Göteborgs-Posten rapporterat om. På grund av att vissa kroppar legat i flera år har de behövt frysas.

– Enligt begravningslagen ska man vara kremerad eller begravd senast fyra veckor efter dödsfallet. Så det är flera år för länge skulle jag säga och det är ju fruktansvärt, sade Sydvart då till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons