Annons
Nyheter

Krogvakt häktad i Göteborg för misshandel av gäster

En av de krogvakter som misstänks för att ha misshandlat nattklubbsgäster i Göteborg häktades på torsdagseftermiddagen.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2010

Ytterligare en som stod inför häktningsdomaren släpptes fri, men är fortfarande misstänkt.

Den häktade mannen misstänks på sannolika skäl bland annat för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Det är den starkare misstankegraden och innebär att han sitter frihetsberövad i första hand i två veckor.

Annons

Den mannen som släpptes fri arbetar för övrigt i polishuset i Göteborg, men som civilanställd.

Det var i tisdags som åtta ordningsvakter hämtades till förhör. Sex av dem anhölls medan två släpptes. Fyra av de anhållna begärde åklagare Karl-Erik Esbo häktade under onsdagen.

Två av dem var uppe till förhandling under torsdagen medan det för de två andra blir häktningsförhandling på fredagen.

Männen har sedan 2008 och fram till i våras arbetat som ordningsvakter vid två restauranger i Göteborg. Under den tiden misstänks männen för att vid 17 tillfällen ha misshandlat kroggäster.

– Männen har med viss regelbundenhet misshandlat gästerna med slag, sparkar och batong. I en del fall har misshandeln skett i krogens källare, säger Karl-Erik Esbo till TT.

Samtliga anhållna nekar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons