Annons
Nyheter

Kremerade kroppar funna i övergiven kyrka

USA • Publicerad 14 januari 2022
Kremerade kvarlevor från 89 människor hittades i en kyrka. Bilden har ingen koppling till artikeln.
Kremerade kvarlevor från 89 människor hittades i en kyrka. Bilden har ingen koppling till artikeln.Foto: Rolf Vennenbernd/AP/TT

En kvinna i USA upptäckte att kremerade kvarlevor från 89 människor förvarades i lådor och väskor i en övergiven kyrka i Ohio, enligt amerikanska myndigheter.

Fyndet gjordes i söndags när kvinnan tagit sig in i kyrkan av ren nyfikenhet. Hon larmade polisen som tog sig till kyrkan i tisdags och beslagtog kvarlevorna.

Annons

Kyrkan ägs av en 41-årig man som sedan tidigare är misstänkt för en rad brott, däribland bedrägeri, manipulering av bevis och brott mot griftefriden. Mannen misstänks även för att ha arbetat som begravningsentreprenör utan licens, en anklagelse som han nekar till.

Hans advokat Richard Kerger säger att en tidigare begravningsentreprenör bett hans klient att förvara askan efter avlidna i de fall där familjerna inte gjort anspråk på sina anhörigas kvarlevor.

– Han fick ingen kompensation, han gjorde bara en tjänst åt någon som behövde det, säger advokaten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons