Annons
Nyheter

Kravaller under eritreansk festival i Tyskland

Tyskland • Publicerad 8 juli 2023
Tysk polis håller koll på en grupp människor i samband en eritreansk festival i staden Giessen.
Tysk polis håller koll på en grupp människor i samband en eritreansk festival i staden Giessen.Foto: Helmut Fricke/AP/TT

Tysk polis sköt tårgas och använde vattenkanoner för att stoppa kravaller under en kontroversiell eritreansk musikfestival i staden Giessen i det tyska förbundslandet Hessen.

Omkring hundra gripanden gjordes och 26 poliser skadades, huvudsakligen av stenkastning, uppger polisen.

Annons

Organisatörerna av festivalen anklagas för att vara nära knutna till regimen i Eritrea, en auktoritärt styrd enpartistat där oppositionen förföljs och regimkritiska politiker och journalister fängslas utan rättegång.

Hessens inrikesminister Peter Beuth säger att "en sådan eskalation av våld med riktade attacker mot våra insatsstyrkor" är helt oacceptabel.

Även vid förra årets festival förekom kravaller och myndigheterna har försökt att stoppa den, men en domstol rev upp beslutet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons