Annons
Nyheter

Kraftig ökad orderingång för Sectra

Ekonomi • Publicerad 4 september 2020
Orderingången rusar uppåt för medicinteknikbolaget Sectra, som dock varnar för att covid-19-pandemin kan försvåra projekt och leveranser. Arkivbild
Orderingången rusar uppåt för medicinteknikbolaget Sectra, som dock varnar för att covid-19-pandemin kan försvåra projekt och leveranser. ArkivbildFoto: Alain Jocard AP/TT

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra redovisar en vinst före skatt på 21,4 miljoner kronor för det brutna räkenskapsårets första kvartal, avslutat i juli. Det kan jämföras med vinsten på 30,6 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Nettoomsättningen föll drygt 10 procent till 299 miljoner kronor, medan orderingången rusade uppåt till 612 miljoner, från 239 miljoner ett år tidigare.

Annons

"För räkenskapsåret som helhet förväntar vi oss fortsatt en kraftig tyngd på leveranser och driftsättningar hos kunder under vårt fjärde kvartal (februari-april) när restriktionerna förhoppningsvis har lättat något", skriver vd Torbjörn Kronander.

Han tillägger att osäkerheten är större än normalt och att pandemin också kan leda till att försäljning, projekt och leveranser förskjuts ytterligare.

Sectra tillhör hittills i år vinnarna på Stockholmsbörsen, med ett kurslyft på över 50 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons