Annons
Nyheter

Kraftig explosion utreds

En sprängladdning, apterad på en dörr till ett förråd vid Nytorpsbadet i Kärrtorp i södra Stockholm, orsakade en kraftig explosion sent på söndagskvällen.
Nyheter • Publicerad 8 september 2014
Foto: 

– Explosionen var så kraftig att vi till och med fick samtal från Skånegatan på Södermalm, sade Mikael Berkesand, som ledde polisinsatsen på plats.

Polisen hade inledningsvis svårt att lokalisera var detonationen skett. Flera patruller, en brandbil samt en helikopter med värmekamera sökte i området kring Nytorps gärde i Kärrtorp varifrån många ringt till räddningstjänsten.

Annons

När väl platsen lokaliserats kunde man konstatera att ingen skadats vid smällen. Polisen har gjort en teknisk undersökning vid förrådet och väntar nu på analyssvar.

Varför sprängladdningen placerades på dörren är oklart. Brottet rubriceras som allmänfarlig vårdslöshet.

Live-published photos and videos via Shootitlive(function(){var d=document,b=d.body,s=d.createElement('script');s.src='//s3-eu-west-1.amazonaws.com/shootitlive/shootitlive.load.v1.1.borastidning.js';b.insertBefore(s,b.firstChild);}())

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons