Annons
Nyheter

Kraftig brand på buss i Eskilstuna

Olycka • Publicerad 31 juli 2020
En kraftig brand inträffade på en buss Eskilstuna vid lunchtid på fredagen. Arkivbild.
En kraftig brand inträffade på en buss Eskilstuna vid lunchtid på fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kraftig brand inträffade på en buss Eskilstuna vid lunchtid på fredagen.

Det tog bara några minuter innan bussen var helt övertänd men de människor som befann sig ombord lyckades snabbt ta sig ur fordonet, och det finns inga uppgifter om skadade. Chauffören uppges dock ha chockats.

Annons

Medan räddningstjänstens personal försökte släcka branden och hindra den från att sprida sig till en intilliggande byggnad försökte polisen att hålla människor på avstånd.

Polisen beskrev hela situationen som ytterst stökig och fick upprepade gånger skrika åt människor att hålla sig undan, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Bengt Karlsson, affärschefen på Transdev i Eskilstuna, tror att det kan handla om mordbrand då branden verkar ha startat inne i bussen där passagerarna satt.

– Jag har svårt att se någon naturlig brandorsak, säger Karlsson till TT.

Bussen är nu flyttad till Transdevs depå och på måndag ska en brandutredning startas. Bengt Karlsson uppmanar alla resenärer som befann sig på bussen att kontakta honom, de ska enligt honom ha försvunnit snabbt från platsen.

– De tyckte jag var lite tråkigt. Det hade varit stor hjälp att få prata med resenärerna, så jag hoppas att de kontaktar mig. Händer någonting allvarligt, stanna kvar. Det är viktigt med vittnesuppgifter även om man inte har sett någonting.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons