Annons
Nyheter

Kortdata pekar på ökad konsumtion

Ekonomi • Publicerad 9 september 2020
Data gällande svenska korttransaktioner visade en ökad konsumtion under förra veckan, enligt Swedbank. Arkivbild.
Data gällande svenska korttransaktioner visade en ökad konsumtion under förra veckan, enligt Swedbank. Arkivbild.Foto: Keith Srakocic/AP/TT

Betalkorttransaktioner i Sverige under förra veckan visar att konsumtionen ökade jämfört med veckan före, enligt ny data från Swedbank. Trenden att korttransaktionerna ligger på en nivå som är 4 procent lägre än vid samma tidpunkt i fjol är stabil, enligt banken. Om man räknar bort inköp i dagligvaruhandeln är trenden att nivån ligger 12 procent lägre.

"Ett tecken på att saker och ting går mot det normala är att konsumtionsmönstren mer börjar likna förra årets mönster till exempel för restauranger och hotell samt kollektivtrafik, men på en lägre nivå", skriver Swedbank i sin rapport.

Annons

Sammanräknade siffror för juni och juli visar att konsumtionen var omkring 5 procent lägre jämfört med motsvarande månader förra året. I augusti var siffran minus 6 procent jämfört med i fjol.

"September har fått en starkare start", skriver Swedbank.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons