Annons
Nyheter

Körkortsutbildare får tillstånd indraget

Trafik • Publicerad 9 februari 2021
Ett företag som utbildar körkortselever har fått tillståndet indraget för att bedriva utbildning för den så kallade risktvåan, där halkkörning ingår. Arkivbild.
Ett företag som utbildar körkortselever har fått tillståndet indraget för att bedriva utbildning för den så kallade risktvåan, där halkkörning ingår. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Transportstyrelsen drar in tillståndet omedelbart för ett företag att hålla undervisning i det som kallas risktvåan för den som tar körkort. Bristerna är mycket allvarliga, enligt myndigheten.

Enligt Transportstyrelsen har elever som gått risktvåan, som innehåller körning på halkbana, inte fått den utbildning som de har rätt till. Transportstyrelsen har noterat att de tider som redovisats för utbildningen har varit för korta för att det ska finnas tid att hinna med alla delar av utbildningen.

Annons

Företaget har inte följt undervisningsplanen. En lärare var inte behörig och två andra var inte anmälda som lärare hos myndigheten.

Företaget, som ligger i Stockholms län, har fått möjlighet att yttra sig inför beslutet. Utbildningen har inte skett i strid med utbildningsplanen, enligt företaget. Och det är en missuppfattning att riskutbildningen bara varit två timmar istället för tre, som reglerna säger.

Beslutet att dra in tillståndet kan överklagas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons