Annons
Nyheter

Knark nedgrävt vid kyrkogård

Två bröder åtalas för narkotikabrott, sedan polisen upptäckt en knarkgömma i ett skogsområde tillhörande Kvibergs kyrkogård i Göteborg.
Brott (TT) • Publicerad 12 april 2019
Vitsippsdalen i Göteborg. Arkivbild.
Vitsippsdalen i Göteborg. Arkivbild.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Polisen satte upp en kamera som fångade när männen hämtade och lämnade narkotika. Ytterligare en gömma hittades i Vitsippsdalen i Botaniska trädgården i staden.

Totalt rör det sig om 60 kilo hasch, med ett gatuvärde på flera miljoner, som har förvarats i olika gömmor, enligt åklagaren. Bröderna nekar, uppger Göteborgs-Posten.

Annons

– Det är en jättefin trädgård. Jag brukar ha med min valp där, sa en av bröderna i förhör om varför han befunnit sig i Vitsippsdalen.

Åklagaren Jonas Almström misstänker att narkotikan kommer från en nederländsk knarkfabrik som avslöjades förra året, och att bröderna köpt narkotikan i Malmö.

– Det är nog en del i något större, som jag inte håller i, men jag vet att det pågår undersökningar kring ytterligare smugglingar via Malmö, konstaterar Almström.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons