Annons
Nyheter

Klimatmötets chef: Det blir tuffare än i Paris

Storbritannien • Publicerad 23 oktober 2021
Den brittiske ministern Alok Sharma basar över COP26 i Glasgow. Arkivbild.
Den brittiske ministern Alok Sharma basar över COP26 i Glasgow. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Det kommer att bli mycket svårare att nå framgång vid klimatmötet COP26 än vad det var i Paris 2015 – då ett banbrytande avtal såg dagens ljus. Det konstaterar COP26-chefen Alok Sharma med en dryg vecka kvar till FN-konferensen i Glasgow.

Glasgow ses som det viktigaste internationella klimatmötet sedan Paris och har beskrivits som avgörande för att sätta upp utsläppsmål för att bromsa den globala uppvärmningen. Men att få nästan 200 länder att förbinda sig till utsläppsmålen för att begränsa temperaturökningen till 1,5 grader är tufft, medger Sharma.

Annons

– Det de gjorde i Paris var lysande. Men många av detaljerna när det gäller regler lämnades för framtiden, säger han till The Guardian.

– Det är som om vi har kommit till slutet av tentan med de svåraste frågorna kvar och tiden börjar rinna ut. Det här är definitivt svårare än Paris, på många nivåer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons