Annons
Nyheter

Kinesiskt vaccin till vårdpersonal i Pakistan

Pakistan/Kina • Publicerad 3 februari 2021
En läkare får en av de första doserna av covidvaccin i Peshawar i Pakistan då landet på onsdagen inledde sitt vaccineringsprogram.
En läkare får en av de första doserna av covidvaccin i Peshawar i Pakistan då landet på onsdagen inledde sitt vaccineringsprogram.Foto: Muhammad Sajjad/AP/TT

Pakistan har inlett sitt nationella vaccineringsprogram mot covid-19 med hjälp av en donation från Kina.

De runt 500 000 doserna av företaget Sinopharms vaccin levererades med militärflyg i måndags.

Annons

Först ut att vaccineras blir vårdpersonal.

Andra grupper bland landets 220 miljoner invånare får dock vänta.

– Vi behöver troligen runt två månader till för att få igång massvaccinering, säger parlamentsledamoten Nausheen Hamid, ordförande i ett utskott med ansvar för hälsovård.

Pakistan har begärt 17 miljoner doser av Astra Zenecas vaccin via det globala vaccinprogrammet Covax, som ska hjälpa fattiga länder att få tag på vaccin. Men programmet dras med förseningar på grund av underfinansiering.

Samtidigt har stormakter som Kina börjat dela ut vaccin gratis till flera länder, vilket av många bedömare beskrivs som del av en diplomatisk strategi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons