Annons
Nyheter

Kineser laddar för ormens år

Det är dags att fira det kinesiska nyåret – i morgon startar år 4711 i den kinesiska tideräkningen vilket är ett år i ormens tecken.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2013
Dansare tar en paus i festligheterna de kinesiska kvarteren i Manila, Filipinerna.
Dansare tar en paus i festligheterna de kinesiska kvarteren i Manila, Filipinerna.Foto: SCANPIX

I Ditanparken i Peking är träden dekorerade med stora röda pappersblommor. I San Franciscos kinesiska kvarter, och i många andra så kallade Chinatowns världen över, laddar invånarna med fyrverkerier och festlig mat.

Traditionellt anses orm-år vara aningen mindre lyckosamma än till exempel det drakens år, som nu avslutas. Ormar tillhör de mindre populära djuren i den kinesiska zodiaken, i Hongkong har myndigheterna helt sonika tagit bort ormar ur nyårsparaden, skriver Wall Street Journal.

Men ormar kan även ses som små drakar, och människor som föds ett orm-år är ofta intelligenta, rationella och organiserade – om än aningen egoistiska, enligt tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons